Als verloskundigenpraktijk zijn wij aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). De KNOV is de beroepsorganisatie die zich inzet voor de belangen van verloskundigen in Nederland. Ze werkt aan de beroepsontwikkeling, positionering en kwaliteitsverbetering van verloskundigen. Door onze aansluiting bij de KNOV kunnen wij blijven voldoen aan de hoogste zorgstandaarden en professionele eisen die gesteld worden aan ons vak.
Wil je meer weten over de KNOV en de rol die zij speelt in de verloskunde? Bezoek dan de website van de KNOV voor meer informatie.
We zijn allemaal geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen en Echoscopisten. Dit register is opgezet om de kwaliteit van de zorg inons vakgebied te waarborgen en ervoor te zorgen dat wij ons als verloskundigenblijven ontwikkelen op professioneel en inhoudelijk vlak. Door onze registratiekunnen wij aantonen dat we actief werken aan het verbeteren van onze kennis envaardigheden om jou de best mogelijke zorg te bieden.Naast de algemene registratie voor verloskundigen zijn wij ook opgenomen inverschillende deelregisters, zoals voor counseling prenatale screening en anticonceptie. Dit betekent dat wij ons gespecialiseerd hebben in deze zorggebieden, waardoor we je ook op deze belangrijke onderdelen van je zwangerschap en zorgtraject deskundig kunnen ondersteunen.Kijk voor meer informatie over het kwaliteitsregister op de website van het kwaliteitsregister verloskundigen of echoscopisten
Bij Pril verloskundigen vinden we het belangrijk dat je tevreden bent over de zorg die je van ons ontvangt. Mocht je desondanks niet tevreden zijn of een klacht hebben, dan willen we je helpen om deze op een goede manier op te lossen. Heb je een klacht, bespreek deze dan met ons! We staan altijd open voor feedback. Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris van het Centraal Bureau Klachtenmanagement Zorg (CBKZ). De klachtenfunctionaris is onpartijdig, werkt onafhankelijk en helpt je graag verder met ondersteuning en advies. Ook bemiddelt de klachtenfunctionaris bij het vinden van een oplossing. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.De externe klachtenfunctionaris van het CBKZ is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag (van 09.00-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur) via 088-0245123. Je kunt ook een mail sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl
Verloskundige zorg valt onder de zorgverzekeringsweten het basispakket van de zorgverzekeraar en is vrijgesteld van het eigen risico. Dat betekent dat de zorgverzekeraar betaalt voor de zorg die wij leveren.
Als we geen contract hebben met jouw verzekeraar, betaal je de zorg eerst zelf en kun je de rekening indienen bij jouw verzekeraar. Je krijgt dan niet het hele bedrag terug. Als dit het geval is, dan bespreken we de tarieven met je. Onderaan deze pagina kun je zien met welke verzekeraars wij een contract hebben.
Eigenrisico en eigen bijdrage
Voor sommige onderzoeken en voor medicijnen betaal jewel eigen risico:
· (aanvullend) bloedonderzoek (Hb en Glucose)
· medicijnen
· vervoer naar het ziekenhuis met ambulance
Als je in een ziekenhuis of geboortecentrum wilt bevallen, zonder medische indicatie (poliklinische bevalling), betaal je een eigen bijdrage. Hoe hoog de eigen bijdrage is, verschilt per ziekenhuis of geboortecentrum. Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren bij jouw zorgverzekeraar. Voor kraamzorg betaal je ook een eigen bijdrage. Dit is in 2025 €5,40 per uur. Ook hiervoor kun je je aanvullend verzekeren bij de zorgverzekeraar.
De meeste verzekeraars vergoeden anticonceptiezorg bij de verloskundige. Ben je verzekerd bij Zorg en Zekerheid of AZVZ? Dan vergoedt de verzekeraar anticonceptiezorg niet volledig, dat is ongecontracteerde zorg. Je betaalt na de zorg eerst zelf. De rekening kun je indienen bij de verzekeraar. Zij zullen een deel hiervan vergoeden. Als dit het geval is, dan bespreken we de tarieven met je.
Afhankelijk van je leeftijd valt anticonceptiezorg(voorbehoedsmiddelen) wel of niet in het basispakket en onder het eigenrisico.
· Jonger dan 18 jaar: anticonceptie valt onder hetbasispakket en je betaalt geen eigen risico.
· Tussen 18 en 21 jaar: anticonceptie valt onder het basispakket. Je betaalt wél eigen risico. Het eigen risico geldt in elk geval voor het anticonceptiemiddel dat je bij de apotheek ophaalt (zoals de pil en het spiraaltje). Bij de meeste verzekeraars hoef je het eigen risico niet te betalen voor de afspraak vooraf en de spiraalplaatsing. Controleer dit bij jouw verzekeraar.
Bij de praktijk kun je terecht voor kinderwensspreekuur. De meeste verzekeraars vergoeden het kinderwensspreekuur. Ben je verzekerd bij Zorg en Zekerheid of AZVZ? Dan vergoedt de verzekeraar het kinderwensspreekuur niet volledig, dat is ongecontracteerde zorg. Je betaalt na het kinderwensspreekuur zelf. De rekening kun je indienen bij de verzekeraar. Zij zullen een deel hiervan vergoeden. Als dit het geval is, dan bespreken wede tarieven met je.
De friesland
FBTO
Interpolis
De christelijke zorgverzekeraar
ZieZo
Zilveren Kruis
CZ
CZdirect
IZZ (door CZ)
Just
Nationale-Nederlanden
OHRA
HollandZorg
Salland
Aevitae
Care4Life
Anderzorg
Hema
Menzis
VinkVink
ONVZ
VvAA
IZA
IZA (door VGZ)
UMC
Univé
VGZ
VGZBewuzt
Zekur
Collectiviteit: United Consumers
AZVZ
Zorg en zekerheid